Wettelijke vermeldingen en voorwaarden

Startpagina Wettelijke vermeldingen en voorwaarden

Algemeen

Klacht indienen in verband met spam

Er zijn momenteel verschillende instanties gemachtigd om klachten over spam te behandelen.

Via de link onderaan vind je de lijst van organisaties waarbij je terecht kan.
www.safeonweb.be/nl/nuttige-links

Een klacht indienen is een sterke actie waarover je best goed nadenkt. Alvorens klacht in te dienen, overloop je best enkele punten:

  1. Controleer of je in het verleden geen toelating hebt gegeven aan de verzender van de boodschap.
  2. Controleer of de boodschap niet onder de door de wet voorziene uitzonderingen valt.
  3. Indien de e-mail een link bevat om uit te schrijven en je de verzender als betrouwbaar beschouwt, maak dan gebruik van deze mogelijkheid en dien slechts klacht in als deze actie zonder gevolg blijft.
  4. Indien de e-mail afkomstig is van het e-mailadres van een kennis, verwittig deze dan.

Bedrijfsgegevens

Scarlet Belgium NV

Correspondentieadres: Scarlet NV - Postbus 10008, B-3570 Alken
Maatschappelijke zetel: Scarlet NV - Carlistraat 2, B-1140 Evere
Contactformulier: www.scarlet.be/nl/contact/
BTW BE 0447.976.484, RPR Brussel
Bankrekening nr 001-3660220-01
IBAN: BE43 0013 6602 2001
BIC: GEBABEBB
De regelgever: Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie

Scarlet Trio

Wettelijke vermeldingen

Het pakket met onbeperkt nationaal in de daluren bellen kost € 40 per maand. Het inbegrepen up- en downloadvolume is onbeperkt. De downloadsnelheid hangt af van de afstand tussen het aansluitingspunt en de telefooncentrale, van uw computerinstallatie en van uw binnenbekabeling. Onbeperkt gratis bellen vanaf 16u. tot 8u. en in de weekends in België van vaste lijn naar vaste lijn, Telenetnummers inbegrepen (met uitzondering van speciale nummers, 0900, 070,...). De Scarlet Trio- dienst kan alleen voor particuliere doeleinden worden gebruikt. Scarlet behoudt zich bijgevolg het recht voor de dienst voortijdig en met onmiddellijke ingang te schorsen ingeval van oneigenlijk of professioneel gebruik van de dienst. U blijft steeds bereikbaar. Noodnummers blijven steeds beschikbaar. Er is geen beperking op het aantal belminuten. De kost voor de aankoop van eventueel extra randapparatuur die je bij onze installateur rechtstreeks hebt besteld, is niet inbegrepen. Deze wordt op je eerste -rekening of –factuur mee in rekening gebracht.

Scarlet Internet & Telefonie

Wettelijke vermeldingen

Het pakket met onbeperkt nationaal in de daluren bellen kost € 39 per maand. Scarlet Internet & telefonie, geniet een maximale downloadsnelheid tot 50 Mbps, de uploadsnelheid is maximaal 4 Mbps. Indien u niet aansluitbaar bent op het VDSL2 netwerk, zijn deze maximum snelheden respectievelijk 12 Mbps down en 640 Kbps up). Het inbegrepen up- en downloadvolume is onbeperkt. De downloadsnelheid hangt af van de afstand tussen het aansluitingspunt en de telefooncentrale, van uw computerinstallatie en van uw binnenbekabeling. Onbeperkt gratis bellen vanaf 16u. tot 8u. en in de weekends in België van vaste lijn naar vaste lijn, Telenetnummers inbegrepen (met uitzondering van speciale nummers, 0900, 070,...). De Scarlet Internet & telefonie- dienst kan alleen voor particuliere doeleinden worden gebruikt. Scarlet behoudt zich bijgevolg het recht voor de dienst voortijdig en met onmiddellijke ingang te schorsen ingeval van oneigenlijk of professioneel gebruik van de dienst. U blijft steeds bereikbaar. Noodnummers blijven steeds beschikbaar. Er is geen beperking op het aantal belminuten.

Scarlet Internet

Wettelijke vermeldingen

De maximum downloadsnelheid hangt af van de afstand tussen het aansluitingspunt en de telefooncentrale, van uw computerinstallatie en van uw binnenbekabeling.

Scarlet postpaid

Wettelijke vermeldingen

Scarlet postpaid is een abonnement van onbepaalde duur dat op elk moment kan worden opgezegd. Het is mogelijk om maandelijks van abonnement te veranderen. De in je abonnement inbegrepen minuten, sms'en en MB's gelden, net als de buitenbundeltarieven (0,16 EUR per minuut, 0,07 EUR per verzonden sms en 0,05 EUR per MB) op elk moment van de dag, naar alle vaste en mobiele nationale netwerken, alsook voor communicaties binnen de Europese Unie naar vaste en mobiele nummers (naar België en de Europese Unie, uitgezonderd voor speciale nummers (090x, 070, spelletjes, ...). De vermelde tarieven zijn inclusief btw. De oproepen die in het abonnement zijn begrepen, worden per seconde, vanaf de eerste seconde gedebiteerd. De oproepen buiten abonnement worden gefactureerd per seconde, vanaf de eerste minuut. Het gebruik van mobiel internet wordt gefactureerd per KB in België en in roaming. De niet-verbruikte minuten, sms'en en MB's worden niet overgedragen naar de volgende maand. Je kan tot vijf scarlet postpaid-abonnementen cumuleren op hetzelfde klantnummer.

Opties extra mobiel internet

Met de opties 'Extra Mobiel Internet' kan je doorlopend surfvolume aan je abonnement toevoegen voor een vast bedrag per maand. Het toegevoegde volume kan op elk ogenblik van de dag in België en in de Europese Unie worden verbruikt, echter enkel voor normaal privé gebruik zoals hieronder gedefinieerd. Je kan maximaal 1 optie per volume en per postpaid scarlet-abonnement cumuleren. Indien een of meer opties actief zijn, zal je mobiel internetverbruik eerst gedebiteerd worden van je opties. Zodra het volume van je opties opgebruikt zijn, zal verbruik gedebiteerd worden van het basisvolume dat in je abonnement is begrepen. Zodra je abonnement is opgebruikt, zal elke MB worden gefactureerd aan 0,05 EUR. Het niet-verbruikte volume wordt niet overgedragen naar de volgende maand. De opties 'Extra Mobiel Internet XGB' is enkel beschikbaar voor klanten met een Red- Cherry- of Hot-abonnement. Als je deze optie tegelijkertijd met de bestelling van een nieuw abonnement aanvraagt, dan zal die ingaan wanneer het abonnement geactiveerd wordt. Als je al scarlet postpaid-klant bent, kan je deze optie toevoegen in mijn.scarlet.be; ze zal dan worden geactiveerd binnen de twee uur volgend op je verzoek. Als je tijdens de facturatieperiode een optie activeert, zal je het volledige mobiel internetvolume ontvangen en zal je volledig bedrag per geactiveerde optie worden aangerekend, en dit ongeacht het aantal resterende dagen vóór het einde van je facturatieperiode. Deze opties kan je altijd deactiveren via mijn.scarlet.be. Ze zullen dan vanaf je volgende factuur worden gedeactiveerd. Als je je scarlet postpaid-abonnement opzegt, zullen deze opties steeds voor het volledige bedrag aangerekend worden, ongeacht de datum van opzegging of het reeds verbruikte volume.

Opties onbeperkt bellen naar Scarlet Mobile

Met de optie "onbeperkt bellen naar Scarlet Mobile" kan je ongelimiteerd bellen naar alle Scarlet Mobile nummers voor 2 EUR per maand. De optie is op elke moment van de dag geldig binnen België en in de Europese Unie, echter voor normaal privé gebruik zoals hieronder gedefinieerd. De optie is enkel beschikbaar voor klanten met een Red-, Cherry- of HiFive-abonnement. Als je deze optie tegelijkertijd met de bestelling van een nieuwe abonnement aanvraagt, zal die ingaan wanneer het abonnement geactiveerd wordt. Als je al Scarlet postpaid klant bent kan je deze optie toevoegen via mijn.scarlet.be, ze zal dan geactiveerd worden binnen de twee uur volgend op je verzoek. Als je tijdens de facturatieperiode een optie activeert, zal je 2 EUR worden gefactureerd, dit ongeacht het aantal resterende dagen voor het einde van je facturatieperiode. Deze optie kan je altijd deactiveren via mijn.scarlet.be. Ze zal dan vanaf je volgende factuur worden gedeactiveerd. Als je je Scarlet postpaid-abonnement opzegt, zal deze optie steeds voor het volledige bedrag aangerekend worden, ongeachte de datum van opzegging.

Normale gebruiksvoorwaarden in het kader van roaming binnen de Europese Unie en Zwitserland

Het gebruik van je abonnement en je 'Extra Mobiel Internet XGB' in roaming binnen de Europese Unie is voorbehouden voor een normaal verbruik. Wordt niet als normaal verbruik beschouwd een afwijkend of abnormale verbruik zoals bepaald in de specifieke voorwaarden met betrekking tot de Scarlet Mobile dienst (art. 7.10).Ook van toepassing op de opties “Extra Mobiel Internet”.

De volgende landen zijn van toepassing: Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk (inclusief: Guyana, Guadeloupe, Martinique, Réunion, Sint-Bartholomeus en Sint-Maarten), Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Monaco, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal (inclusief: Azoren en Madeira), Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje (inclusief: Canarische Eilanden), Tsjechië, Verenigd Koninkrijk (inclusief: Gibraltar), Zweden, Zwitserland.

Voorwaarden over het normaal gebruik in het kader van een aanbod onbeperkt ("onbeperkt bellen naar Scarlet Mobile" of "onbeperkt bellen en sms’en" of "onbeperkt sms’en")

Om je optimale gebruiksvoorwaarden te garanderen, is het onbeperkt aanbod uitsluitend voorbehouden voor normaal en persoonlijk gebruik. Dit normale gebruik laat je toe om echt intensief te bellen. Slechts in geval van fraude (bijvoorbeeld bij commercieel gebruik, als callcenter, simbox of het terbeschikkingstellen aan derden), oneerlijk gebruik of gebruik dat niet overeenstemt met wat we mogen verwachten van een scarlet klant (bijvoorbeeld het gebruik van een gsm als babyfoon) zal dit niet kunnen worden gerespecteerd.

Je gebruik zal bijvoorbeeld worden beschouwd als frauduleus in de volgende gevallen:

  • Je belt geregeld meer dan vijf (5) uur per dag en/of vijfendertig (35) uur per week of tienduizend (10000) minuten per maand.
  • Je belt geregeld meer dan drie (3) uur ononderbroken of door middel van gesprekken die onmiddellijk worden hernomen na het onderbreken ervan;
  • Je stuurt geregeld meer dan 350 sms’en per dag en/of meer dan 10000 sms’en per maand;
  • Je stuurt significant meer sms’en dan je ontvangt.

In al deze gevallen behoudt Scarlet Belgium NV zich het recht voor om de dienstverlening te beperken of op te schorten of om je contract eenzijdig op te zeggen.