O-Box 3

Op de sticker onderaan de modem...

Indien het WiFi wachtwoord nooit gewijzigd werd (of na een reset naar fabrieksinstellingen), dan vind je het wachtwoord terug op de sticker aan de onderzijde van de modem (boven de voet).

2 WiFi netwerken

De O-Box 3 heeft 2 WiFi netwerken (SSID):

• Een 2.4 GHz WiFi netwerk: Dit netwerk wordt door alle apparaten ondersteund maar ook door iedereen gebruikt, wat voor storingen kan zorgen wanneer meerdere draadloze netwerken zich in elkaars buurt bevinden. Dit netwerk heeft een tragere overdrachtssnelheid, maar een beter bereik op lange afstanden.
  • Een 5.0 GHz WiFi netwerk: Dit netwerk kan enkel gebruikt worden indien je apparaat (laptop, gsm, tablet...) een 5.0 GHz WiFi netwerk ondersteund. Dit netwerk heeft een snellere overdrachtssnelheid, maar een minder goed bereik op lange afstanden.

"Wireless Key" is het wachtwoord voor beide WiFi netwerken. Configureer je WiFi apparaten om verbinding te maken met het juiste netwerk (SSID) en het juiste wachtwoord.

Op de modem interface...

Indien je met deze gegevens geen toegang hebt tot je WiFi netwerk, volg dan de stappen hieronder:

Open Internet Explorer (of een andere browser) en surf naar http://192.168.1.1/

Geef het Password van je modem in.

Je Password vind je terug op de sticker aan de onderzijde van je modem, vb. 2ESZ3FCS.

Klik op het radar icoon naast het WiFi netwerk waarvan je het wachtwoord wil zien (WiFi-2.4 of WiFi-5.0).

Je hebt nu 2 opties:

• Je kiest zelf een naam (SSID) en paswoord (Paswoord) voor je WiFi verbinding. Zie 1 en 2 op de afbeelding hieronder. Klik vervolgens op OK (bij 4) om de instellingen toe te passen. Configureer je WiFi apparaten om verbinding te maken met het juiste netwerk (SSID) en het juiste wachtwoord.
  • Je reset de WiFi instellingen naar standaard waardoor ze opnieuw overeen komen met de gegevens op de sticker onderaan je modem (bij 3). Klik vervolgens op OK (stap 4) om de instellingen toe te passen. Configureer je computer, tablet of gsm om verbinding te maken met het juiste netwerk (SSID) en het juiste wachtwoord.