Deze FAQ-pagina is voor klanten die zich vóór 12/07/2023 bij Scarlet hebben geabonneerd. Als je klant bent geworden op of na 12/07/2023, raadpleeg dan deze FAQ.

Zo zorg je voor een vlotte installatie in je huis

Om ervoor te zorgen dat je installatie goed verloopt en om te vermijden dat je afspraak wordt uitgesteld zijn er verschillende vragen die je je op voorhand moet stellen.

Zal ik aanwezig zijn op het moment dat de technieker langskomt?

Als je bij aankomst van de technieker niet thuis bent, dan wordt je installatie onmiddellijk geannuleerd en zal een nieuwe afspraak gemaakt moeten worden. Zorg er ook voor dat de documenten die je van Scarlet hebt ontvangen ter beschikking zijn.

Kan je niet zelf aanwezig zijn? Aarzel niet om aan een iemand van je familie of kennissen te vragen of ze in jouw plaats de technieker kunnen ontvangen. Let op: de persoon die je kiest dient meerderjarig te zijn.

Heb ik een telefoonstopcontact in mijn woning?

Sockets

De modem zal verbonden worden op een van deze aansluitpunten. Indien je al een telefoonstopcontact hebt, dan zal deze gecontroleerd worden door de technieker en indien nodig vervangen worden. Heb je dit niet, dan zal het geïnstalleerd worden tijdens de interventie.

Opgelet: Zorg dat er voldoende plaats vrij is rond het aansluitpunt en verzet op voorhand voorwerpen zoals meubels die mogelijk de toegang tot het aansluitpunt verhinderen.

Zijn mijn aan te sluiten apparaten klaar?

Als je toestellen (computers, tv's, tablets en smartphones, ...) wenst aan te sluiten wanneer onze technieker aanwezig is, zorg er dan voor dat deze klaar staan. Ze moeten ingeschakeld worden en voorzien van de laatste updates. Denk na over waar je ze wilt plaatsen en beslis of je een bekabelde of draadloze installatie wenst.

Bekabelde installatie: onze installateur mag enkel gaten boren op hetzelfde verdiep als waar de modem geïnstalleerd zal worden. Als je huurder bent is een ondertekende overeenkomst van de eigenaar nodig voordat onze technieker gaten mag boren.

Draadloze installatie: het is mogelijk dat apparaten zoals een wifi bridge of een wifi-versterker nodig zijn om te kunnen genieten van een draadloze installatie. Onze installateur zal deze indien nodig aanbevelen. Let op: deze draadloze oplossingenNieuw venster zijn betalend, maar de installatie ervan is wel gratis.

Heb ik een vrij stopcontact?

Om de goed verloop van de installatie te garanderen is het nodig om een stopcontact te hebben waar de modem geïnstalleerd zal worden. Indien je een pack met tv hebt gekozen dan heb je een bijkomend stopcontact nodig waar de decoder geplaatst zal worden. Voorzie dus eventueel een stekkerblok.

Als je al deze stappen gecontroleerd hebt, dan ben je klaar om de Scarlet-technieker te ontvangen.