Deze FAQ-pagina is voor klanten die zich vóór 12/07/2023 bij Scarlet hebben geabonneerd. Als je klant bent geworden op of na 12/07/2023, raadpleeg dan deze FAQ.

Hoe word ik klant met Easy Switch?

Met Easy Switch kunnen vaste diensten (internet, telefonie en tv) automatisch van de ene naar de andere operator worden overgezet. Deze overstap is gebaseerd op een unieke Easy Switch-nummer die je van je huidige operator krijgt. Je kan deze info in principe terugvinden op de eerste pagina van je factuur of in je klantenzone (web of app).
Opgelet: Indien je gebruik wenst te maken van Easy Switch, dan moet je dit tijdens je bestelling aangeven. Het is niet mogelijk om de Easy Switch-procedure te starten als je aanvraag al geregistreerd is.

Hoe dien ik mijn Easy Switch-aanvraag in?

Wanneer je een bestelling plaatst zullen we je vragen of je gebruik wenst te maken van Easy Switch om van operator te veranderen.

Easy_Switch_NL

Kies je voor Easy Switch, dan moet je ons volgende gegevens bezorgen:

  • De naam van je huidige operator
  • Je klantnummer
  • Je Easy Switch-nummer
  • Eventuele vaste en mobiele nummers die je wenst op te zeggen

Je kan ook aangeven hoelang we moeten wachten na je installatie om het abonnement bij je huidige provider op te zeggen. Klik tenslotte op Opslaan & Volgende.

Dit spijt ons. Je hebt automatisch recht op een terugbetaling van:

  • €30 als onze technieker niet binnen de afgesproken tijd langs is geweest.
  • €10 /dag als je langer dan een werkdag geen toegang had tot internet, televisie of telefoon door de Easy Switch overstap.

Je hebt op je uitdrukkelijk verzoek ook recht op een vergoeding van €6 /dag voor het te laat activeren van Scarlet-diensten. Neem hiervoor contact met ons op.

Deze rechten worden van kracht vanaf oktober 2023.

Zeker als je beslist om tussen september 2023 en het einde van het jaar Scarlet-klant te worden via Easy Switch.

Vanaf 2 oktober 2023 zijn vaste operatoren wettelijk verplicht om een controlenummer op te nemen in de Easy Switch ID.

Dit betekent dat je in het laatste kwartaal van 2023 problemen kan ondervinden bij het overzetten van je Easy Switch omdat het oude Easy Switch ID-formaat dan niet meer geldig is, terwijl het nieuwe Easy Switch ID-formaat (met controlenummer) pas beschikbaar zal zijn vanaf de eerste factuur die je huidige operator uitgeeft na 2 oktober 2023.

Tussen september 2023 en het einde van het jaar raden we de volgende oplossingen aan voor je Easy Switch overstap:

  • Bezorg ons bij voorkeur de Easy Switch ID die beschikbaar is op je privé klantenzone of via je smartphone applicatie (MyTelenet, MyVOO, MyOrange...).
  • Indien dit niet mogelijk is, gebruik dan je meest recente factuur om de Easy Switch ID op te vragen.

Als je tijdens deze periode merkt dat je factuur nog steeds dezelfde Easy Switch ID toont als op je vorige facturen (en je hebt geen toegang tot een privéruimte), raden we je aan om je huidige abonnement bij je operator zelf op te zeggen zodra je nieuwe Scarlet-diensten geactiveerd zijn. Deze laatste oplossing wordt enkel aanbevolen tot de nieuwe Easy Switch ID beschikbaar is op de factuur van je huidige operator.

Je brengt je modems en decoders terug naar je vorige operator.
Easy Switch stelt je niet vrij van het betalen van bedragen die je verschuldigd bent aan je vorige operator, zoals openstaande (en gerechtvaardigde) facturen en een eventuele verbrekingsvergoeding als je je contract vroegtijdig stopzet, inclusief de restwaarde van een toestel (gecombineerde aanbieding).