Deze FAQ-pagina is voor klanten die zich vóór 12/07/2023 bij Scarlet hebben geabonneerd. Als je klant bent geworden op of na 12/07/2023, raadpleeg dan deze FAQ.

Zo zorg je voor een vlotte installatie in je appartement

Om ervoor te zorgen dat je installatie goed verloopt en om te vermijden dat je afspraak wordt uitgesteld zijn er verschillende vragen die je je op voorhand moet stellen.

Zal ik aanwezig zijn op het moment dat de technieker langskomt?

Als je bij aankomst van de technieker niet thuis bent, dan wordt je installatie onmiddellijk geannuleerd en zal een nieuwe afspraak gemaakt moeten worden. Zorg er ook voor dat de documenten die je van Scarlet hebt ontvangen ter beschikking zijn.

Kan je niet zelf aanwezig zijn? Aarzel niet om aan een iemand van je familie of kennissen te vragen of ze in jouw plaats de technieker kunnen ontvangen. Let op: de persoon die je kiest dient meerderjarig te zijn.

Is het introductiepunt van mijn lijn toegankelijk?

Het introductiepunt van je lijn is in de technische ruimte van het gebouw. Deze bevindt zich meestal in de kelder en lijkt op een aansluitdoos die dienst doet als verdeelbord voor de telefoonlijnen. Deze doos is verbonden met elke appartementen door middel van een verticale kabel.

Om het werk van de technieker te vergemakkelijken vragen wij je om de locatie van het introductiepunt op voorhand te zoeken. Zorg ervoor dat dit lokaal open is als de installateur komt. Indien een sleutel vereist is om toegang te hebben tot dit lokaal, vraag dit dan zeker op voorhand aan de syndicus of beheerder van het gebouw.

Vertical_NL

Is een verticale kabel al aanwijzig?

Zoals eerder vermeldt is de verticale kabel de kabel die het signaal stuurt van het introductiepunt naar je appartement. Wij raden je aan om de aanwijzigheid van deze kabel te controleren nog voordat de technieker langskomt. Zonder deze kabel zal de installatie en activatie van je diensten onmogelijk zijn.

Heb je één van de volgende aansluitingen in je appartement? Dan mag je ervan uitgaan dat de nodige bekabeling aanwezig is. Opgelet: indien er een meubel voor deze stekker staat, gelieve deze te verplaatsen voor het begin van de interventie.

Sockets

Er is geen verticale kabel aanwezig, wat moet ik doen?

Als je geen van deze stekkers hebt of je kan de kabel niet vinden, vraag dan aan de eigenaar van het gebouw of deze kabel voorzien is. Is dat niet het geval? Dan heb je zijn akkoord nodig om deze te plaatsen.

Heb je het akkoord of ben je zelf eigenaar van het gebouw? Contacteer dan een elektricien om de kabel te trekken tot je appartement. Vaak is er een technische schacht voorzien via dewelke het mogelijk is extra kabels te leggen. Opgelet: deze kabel mag niet langer dan 90 meter zijn.

Als je niet zeker bent of er een kabel aanwezig is, dan kan onze technieker voor jou nakijken wat de beste oplossing is. In dit geval is het wel mogelijk dat de installatie op een andere dag zal moeten doorgaan. We bellen je dan voor een nieuwe afspraak.

Zijn mijn aan te sluiten apparaten klaar?

Als je toestellen (computers, tv's, tablets en smartphones, ...) wenst aan te sluiten wanneer onze technieker aanwezig is, zorg er dan voor dat deze klaar staan. Ze moeten ingeschakeld worden en voorzien van de laatste updates. Denk na over waar je ze wilt plaatsen en beslis of je een bekabelde of draadloze installatie wenst.

Bekabelde installatie: onze installateur mag enkel gaten boren op hetzelfde verdiep als waar de modem geïnstalleerd zal worden. Als je huurder bent is een ondertekende overeenkomst van de eigenaar nodig voordat onze technieker gaten mag boren.

Draadloze installatie: het is mogelijk dat apparaten zoals een wifi bridge of een wifi-versterker nodig zijn om te kunnen genieten van een draadloze installatie. Onze installateur zal deze indien nodig aanbevelen. Let op: deze draadloze oplossingenNieuw venster zijn betalend, maar de installatie ervan is wel gratis.

Heb ik een vrij stopcontact?

Om de goed verloop van de installatie te garanderen is het nodig om een stopcontact te hebben waar de modem geïnstalleerd zal worden. Indien je een pack met tv hebt gekozen dan heb je een bijkomend stopcontact nodig waar de decoder geplaatst zal worden. Voorzie dus eventueel een stekkerblok.

Als je al deze stappen gecontroleerd hebt, dan ben je klaar om de Scarlet-technieker te ontvangen.