Goedkoop internet Gent

Waar vind je het goedkoopste internetabonnement in Gent? Ook in 2022 zijn er weer talrijke internetoperators in Gent die allemaal zo’n goedkoop mogelijke abonnementen en pakketten proberen aan te bieden. Maar hoe weet jij wat de beste deal voor jou is? Dat leggen we hieronder haarfijn uit.

Diensten combineren of niet?

Kan je niet enkel een internetabonnement gebruiken maar ook een tv- en telefoonabonnement? Dan kan het interessant zijn om een alles-in-1-pakket te nemen. Zo hou je de kosten van elke aparte dienst zo laag mogelijk. Bovendien heb je dan ook één aanspreekpunt voor al deze diensten. Handig toch?

Heb je echter alleen maar internet nodig? Geef dan niet onnodig meer uit voor extra diensten die je toch niet gaat gebruiken. Ben je bijvoorbeeld single zonder kinderen? Denk dan eens na of je echt nog een tv-pakket nodig hebt. De meeste series vind je toch op Netflix en Streamz. Dient je tv echter voor het hele gezin? Dan hou je iedereen misschien beter tevreden door een apart tv-pakket aan te schaffen met een groter en diverser aanbod aan zenders.

Hoe snel is snel?

Waarvoor gebruik jij je internet zoal? Ben je een echte power user die elke dag 4K-videos livestreamt en per week een hele Netflix-serie uitkijkt of gebruik jij je internet sporadisch om af en toe eens te shoppen en een filmpje te bekijken? In dat laatste geval is een snelheid van 100 Mbps eigenlijk weggesmeten geld.

Als standaard gebruiker heb je meer dan voldoende aan een snelheid van 30 Mbps. Pas wanneer je elke dag urenlang video’s in de hoogste kwaliteit zoals 4K bekijkt, dan mag je internetsnelheid wat hoger liggen.

Wat met extra’s?

Spelconsoles, smart-tv's, sportzenderpakketten... heel wat providers proberen je te verleiden met al deze leuke extraatjes, maar wees op je hoede. Vaak betaal je op een of andere manier toch voor dit cadeau.

Zeker sportpakketten kunnen wel eens voor een dure verassing zorgen. Vaak krijg je een tijdelijke korting van een paar maanden tot een jaar op zo’n pakket. Als je dan vergeet het abonnement stop te zetten, betaal je ineens het volledig bedrag en dat prijskaartje kan wel eens serieus tegenvallen.

Laat je dus niet inpalmen door dure extra’s!

Is het tijd om over te stappen?

Elk jaar passen de meeste internetproviders hun aanbod aan om interessante deals voor te schotelen. Het is daarom slim om regelmatig de prijzen nog eens te vergelijken. Het kan voorvallen dat niet alleen de prijzen dalen maar ook betere voorwaarden, zoals onbeperkt surfen, worden toegevoegd.

Met deze tips weet jij hoe je de beste deals en goedkoopste internetabonnementen in Gent kan vinden. Kortom, denk na of je voordeel haalt uit een totaalpakket met tv en telefonie, hou rekening met de zaken waarvoor jij internet gebruikt, pas op voor dure extra’s en vergelijk regelmatig het aanbod bij verschillende operators. Zo spaar jij meer centen!

Nog steeds op zoek naar een goedkoop internetabonnement? Dan hebben wij goed nieuws! Met ons Poco-abonnement ben je al vertrokken voor 23 euro per maand. Wil je ook onbeperkt surfen? Dan zit je met Loco helemaal goed aan 34 euro per maand. Zoek je eerder een totaalpakket? Geen probleem! Met ons Scarlet Trio Pack haal je internet, tv en telefonie in huis vanaf 40 euro per maand. Geef toe, da’s toch wree wijs?

Andere Scarlet producten

Gsm-abonnementen

Met onze gsm-abonnementen Red, Cherry en Hot hebben we alles wat je nodig hebt : data, bellen en sms’en en dat tegen een goedkoop tarief.

Vanaf € 8 /maand

Vergelijk onze Trio packs

Meer fan van een vaste lijn of toch liever mobiel? We hebben aan jou gedacht: het Scarlet Trio Mobile pack bevat niet alleen een internet- & digitale tv-abonnement maar ook nog eens een gsm-abonnement? Eenvoudig, toch?

Vanaf € 42 /maand