Deze FAQ-pagina is voor klanten die zich vóór 12/07/2023 bij Scarlet hebben geabonneerd. Als je klant bent geworden op of na 12/07/2023, raadpleeg dan deze FAQ.

Ongewenste oproepen & sms'en

Stuurt men je dreigberichten of beledigende sms'jes? Bent je het slachtoffer van stalking of pesten via je gsm? Of word je regelmatig opgebeld door een onbekend nummer?

Wens je de identiteit te kennen van de persoon die je lastig valt?

Dien dan rechtstreeks klacht in bij de Ombudsdienst voor telecommunicatie.  Alle benodigde informatie vind je hier: http://www.mediateurtelecom.be/nl/klacht-met-betrekking-tot-kwaadwillige-oproepen.html?IDC=53

Dien klacht in bij de politie

Indien het om beledigingen, bedreigingen of fraude gaat, raden we je aan een klacht in te dienen bij de politie. Dit kan ook tegen onbekenden. Een onderzoek kan ingesteld worden op basis ban de vordering van de procureur.

Bel nooit terug naar onbekende nummers

Beantwoord nooit oproepen van nummers die je niet kent, en zeker niet van buitenlandse nummers (bv. met landnummer +176, +88 of +372). Bel deze nummers ook absoluut niet terug. Vaak gaat het om frauduleuze betaalnummers met zeer hoge tarieven, waardoor je factuur enorm kan oplopen.