Deze FAQ-pagina is voor klanten die zich vóór 12/07/2023 bij Scarlet hebben geabonneerd. Als je klant bent geworden op of na 12/07/2023, raadpleeg dan deze FAQ.

Wat is het sociaal tarief?

Het sociaal tarief is een voorkeurstarief waarmee maandelijks een korting wordt gegeven op je internetabonnement en de oproepen via je vaste lijn.

Wie kan van het sociaal tarief genieten?

Om van het sociaal tarief te kunnen genieten dien je aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Je kan een overzicht van de voorwaarden terugvinden op de website van het BIPT.

Overzicht van de kortingen

De kortingen zijn afhankelijk van de voorwaarden waaraan je voldoet. Een overzicht van de kortingen is eveneens beschikbaar op de website van het BIPT.

Hoe vraag ik het sociaal tarief aan?

Om het sociaal tarief aan te vragen dien je ons je verzoek via ons contactformulierNieuw venster te sturen met de volgende informatie:

  • Je Scarlet klantnummer
  • Een leesbare kopie van de voorkant van je identiteitskaart

Zodra we je aanvraag ontvangen sturen we deze door naar het BIPT die zal controleren of je aan de voorwaarden voor het sociaal tarief voldoet.

Indien je aanvraag goedgekeurd is wordt het sociaal tarief automatisch in rekening gebracht vanaf je volgende factuuratiecyclus. In het andere geval krijg je een brief om je te laten weten dat je aanvraag geweigerd werd.

Opgelet: Hoewel de aanvraag naar Proximus gestuurd moet worden ligt de uiteindelijke beslissing of je al dan niet recht hebt op het sociaal tarief bij het BIPT. Proximus is hiervoor niet verantwoordelijk.