Deze FAQ-pagina is voor klanten die zich vóór 12/07/2023 bij Scarlet hebben geabonneerd. Als je klant bent geworden op of na 12/07/2023, raadpleeg dan deze FAQ.

Wat is Roam Like At Home?

Roam Like At Home is de roamingregeling die sinds 15 juni 2017 wordt toegepast. Scarlet had al een gelijkaardige regeling sinds april 2016.

Wat betekent deze regeling?

De nieuwe regeling houdt in dat je je gsm op dezelfde manier gebruikt in een EU-land als in België. Dit betekent dus zonder toeslag!

Wanneer is nieuwe regeling ingegaan?

Roam Like At Home is voor onze klanten ingegaan op 15 juni 2017.

Hoe werkt dat precies met een Scarlet postpaid Red-abonnement?

Simpel! Met Scarlet postpaid Red bestaat je bundel uit 300 belminuten, onbeperkte sms'en en 1 GB. Wanneer je in België bent en je belt, sms't of surft, wordt je verbruik telkens van je bundel afgetrokken. Met de nieuwe regeling geldt deze bundel ook in de andere EU-landen.
Bijvoorbeeld:

  • Je bent in Polen en je belt naar België of naar Griekenland, dan worden die belminuten van je bundel afgetrokken.
  • Je bent in IJsland en je zit te tweeten of te Facebooken, dan wordt de gebruikte mobiele data van je bundel afgetrokken.
  • Je bent in Malta en je wordt gebeld op je gsm: er gaat niets af van je bundel, want dit is volledig gratis.
  • Je bent in Kroatië en je ontvangt een sms: er gaat niets af van je bundel, want ook dit is volledig gratis.
In welke landen kan ik Roam Like At Home'en?

Roam Like At Home is beschikbaar in alle landen van de Europese Unie en de EFTA-landen.
Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk (+ Guadeloupe, Guyane, Martinique, Monaco, La Réunion, Saint Barthélemy, Saint-Martin), Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk (+ Gibraltar), Zweden

Wat is roaming?

Roaming is een term in de telecommunicatie die aanduidt dat een gebruiker de diensten van zijn operator op een ander netwerk dan het zijne kan gebruiken.
Bijvoorbeeld: ik ben Scarlet Mobile-klant en reis naar Duitsland. Zonder roaming zou ik in Duitsland met mijn gsm niet kunnen bellen, gebeld worden, sms'en, etc. Maar, dankzij roaming verbindt mijn gsm zich met een netwerk in Duitsland (bijv. O2, Telekom, Vodafone, enz.) en kan ik de diensten van mijn eigen operator (Scarlet) blijven gebruiken.

Wat is geen roaming?

Als je in België bent en je belt met je gsm naar een vast of mobiel nummer in Duitsland. Dit is gewoon een internationale communicatie.

Wat als ik een optie heb voor extra mobiel internet?

Ook hier kiezen we voor eenvoud. Je extra data maakt gewoon deel uit van de bundel.

Kan ik ook gebruik maken van de optie onbeperkt bellen naar Scarlet Mobile?

Natuurlijk! Ook van deze optie kan je gebruik maken. Handig, nietwaar?

Wat als mijn bundel op is?

Als je bundel op is, is je bundel op! Logisch toch?! Maar ook in dit geval blijft alles super eenvoudig. De buitenbundeltarieven zijn op dezelfde manier van toepassing in een EU-land (roaming) als in België.

  • €0,16 per minuut
  • €0,07 per sms
  • €0,05 per MB

Je betaalt dus niet meer dan in België!

Kan ik, mocht ik dat willen, verhuizen naar Spanje en mijn Scarlet Mobile Red-abonnement permanent blijven gebruiken daar?

Ja, uiteraard kan dat, maar dat is niet de bedoeling.
De Roam Like At Home-regeling is onderworpen aan een FUP (Fair Use Policy). De FUP houdt in dat we het recht hebben om je te verwittigen bij misbruik of afwijkend gebruik gedurende een periode van vier opeenvolgende maanden. De kleine lettertjes zijn terug te vinden in algemene voorwaardenNieuw venster .

Ik heb nog een oud mobiel abonnement, kan ik ook Roam Like At Home'en?

Ja! Roam Like At Home geldt ook voor de oudere abonnementen.