Welke standaardinstellingen gebruikt Scarlet voor e-mail?

Voor inkomende e-mail kan je kiezen tussen POP3 en IMAP. Indien je gebruik wenst te maken van IMAP, dien je dit eerst te activeren via http://mailmanager.scarlet.be/ op het tabblad IMAP door je aan te melden met de gebruikersnaam en het wachtwoord van je mailbox. Meer informatie over POP3 en IMAP vind je in het artikel: Wat is het verschil tussen POP3 en IMAP?

Server voor inkomende e-mail (POP3) : pop.scarlet.be     Poort : 995 (SSL ingeschakeld)

Server voor inkomende e-mail (IMAP) : imap.scarlet.be     Poort : 993 (SSL ingeschakeld)

Voor uitgaande e-mail, maak je best gebruik van een beveiligde verbinding (SSL) wanneer je meerdere toestellen buitenshuis gebruikt zodat je ook vanop een verbinding van een andere provider e-mails kan versturen.

Server voor uitgaande e-mail (SMTP) : smtp.scarlet.be     Poort: 465 (SSL en “mijn server vereist authenticatie” ingeschakeld)