Wi-Fi Bridge: wat is het en hoe gebruik je het?

Startpagina Packs Wi-Fi-Bridge

Met een Wi-Fi Bridge, ook wel "Wifi-brug" genoemd, verbind je twee apparaten met elkaar via een wifi-netwerk. Handig wanneer je je tv, gameconsole, computer of andere bekabelde toestellen met je netwerk wil verbinden. Toch kan dit gadget wel eens tegenwerken. Daarom leggen we jou hieronder haarfijn uit hoe een Wi-Fi Bridge werkt, hoe je het installeert en vooral, wat je doet als het ding kuren vertoont!

Wat is een Wi-Fi Bridge?

Een Wi-Fi Bridge verbindt twee verschillende apparaten via je wifi-thuisnetwerk. Meestal verbindt het je wifi-router met je decoder. In dat geval gebruik je de Wi-Fi Bridge om je decoder op het internet aan te sluiten door hem via een draadloos netwerk of een Ethernet-kabel met je wifi-router te verbinden. Zo kan je alle tv-kanalen bekijken die je tv-box aanbiedt.

Dit is slechts een van de vele toepassingen van een Wi-Fi Bridge. Het apparaat is ook handig als je twee verschillende netwerken met elkaar wilt verbinden, bijvoorbeeld binnen een bedrijf. Maar laten we voorlopig even focussen op de Wi-Fi Bridge bij jou thuis.

Hoe installeer en configureer je je Wi-Fi Bridge?

Maak je geen zorgen, het is eigenlijk heel makkelijk. Volg gewoon deze stappen:

 • Zet eerst de schakelaar van je Wi-Fi Bridge op "Auto".
 • Verbind je Wi-Fi Bridge met je decoder via een Ethernet-kabel en vergeet niet je Wi-Fi Bridge in een stopcontact te steken, anders werkt het niet.
 • Schakel je Wi-Fi Bridge in door op de aan/uit-knop te drukken totdat het indicatorlampje gaat branden.
 • Hou de WPS-knop op je wifi-router twee seconden ingedrukt totdat het indicatielampje begint te knipperen.
 • Doe hetzelfde met je Wi-Fi Bridge.
 • Wanneer de twee apparaten gesynchroniseerd zijn, zullen alle lampjes groen oplichten. Missie volbracht!

Problemen met je Wi-Fi Bridge? Hier zijn enkele oplossingen

Natuurlijk is technologie niet onfeilbaar en werkt je Wi-Fi Bridge soms niet mee. Het eerste wat je dan doet is je Wi-Fi Bridge opnieuw opstarten. Dat doe je zo:

 • Druk op de aan/uit-knop aan de achterkant van je Wi-Fi Bridge(s).
 • Zet vervolgens je Wi-Fi Bridge weer aan.

In sommige gevallen is dit niet voldoende en werkt de wifi nog steeds niet. Controleer dan of alles goed is aangesloten op de contactdozen en check ook de aansluiting van de verschillende Ethernetkabels. Als je twee Wi-Fi-bridges gebruikt, controleer dan of het toestel in de buurt van je Wifi-router is ingesteld op Access Point en of het toestel in de buurt van je decoder is ingesteld op Station. Werkt het nog altijd niet? Druk dan twee seconden op de WPS-knop op je Wi-Fi Bridge en ook op je andere apparaten om ze opnieuw te synchroniseren.

Als het dan nog steeds niet werkt, is er nog een laatste redmiddel: je Wi-Fi Bridge resetten. Dit doe je zo:

 • Aan één zijde van je Wi-Fi Bridge vind je een reset-knop. Die is meestal goed verborgen.
 • Druk er minstens 10 seconden op met een tandenstoker.
 • Koppel de Wi-Fi Bridge vervolgens volledig los en synchroniseer je apparaten opnieuw door op de WPS-knop te drukken van je Wi-Fi Bridge en je andere apparaten. Normaal zou alles dan moeten werken.

Zoals je ziet, kan je met een Wi-Fi Bridge je decoder met het internet verbinden en vervolgens genieten van alle tv-kanalen die je decoder in huis heeft. En dat komt momenteel goed van pas bij ons Scarlet Trio Pack. Met dit totaalpakket geniet je van een internetabonnement met onbeperkt surfen, 33 tv-zenders en onbeperkte vaste telefoongesprekken 's avonds en in het weekend. En dat allemaal tegen de beste prijs!

Ontdek Scarlet Trio nu!