Een internetabonnement vergelijken, hoe pak je dat aan?

Een internetabonnement vergelijken
Startpagina Internet abonnementen Internetabonnement Vergelijken

Een internetabonnement vergelijken: het kan interessant zijn. Zeker als jouw internetverbruik de laatste jaren gestegen is. Misschien werk je meer van thuis uit, kijk je meer Netflix of zit je vaker op social media. Het enorme aanbod bij alle providers in België maakt een internetabonnement vergelijken er wel niet makkelijker op. Hoe weet jij nu wat de beste keuze is voor jouw situatie?

Als het over een internetabonnement vergelijken gaat, wordt vaak naar de verkeerde zaken gekeken. Of blindgestaard op één aspect. Hieronder sommen we voor jou de drie zaken op, waarop je wél moet letten.

1. De snelheid van je internetverbinding

Gebruik jij internet vooral voor e-mail, shoppen, streaming en social media? Dan heb je al meer dan voldoende met een surfsnelheid van 25 Mbps. Dat lijkt heel laag, zeker als je al die internetabonnementen ziet die uitpakken met snelheden van 100 tot 300 Mbps. Maar in werkelijkheid merk je amper het verschil tussen een verbinding van 25 en 100 Mbps. Zelfs om series en films in 4K te bekijken volstaat 25 Mbps. Zowel Netflix als Streamz geven aan dat je zelfs al met 5 à 10 Mbps vlot kan streamen.

Heb je een groot gezin, met verschillende mensen in huis die tegelijk op het internet zitten? Mama kijkt Netflix op de smart-tv, terwijl de dochter gamet en de zoon surft op de iPad? Dan ben je mogelijk beter af met een snellere verbinding van 50 Mbps. Zeker als je regelmatig video calls hebt met meerdere mensen die allemaal hun camera opzetten, speel je zo op safe. Je hebt minder risico om weg te vallen en de call wordt een stuk aangenamer.

de snelheid van je internetverbinding

En wat met snelheden van 100 tot zelfs 300 Mbps? Die heb je enkel nodig wanneer een heleboel gezinsleden op hetzelfde moment video’s in 4K streamen. Of wanneer je regelmatig video’s van jezelf opneemt en live streamt.

Vaak denken mensen ook dat een hogere surfsnelheid een betere verbinding geeft. Maar dat is niet zo. De meeste wifiproblemen hebben niets te maken met het aantal Mbps van je verbinding, maar met de kwaliteit van je netwerk. Betaal dus na het internet vergelijken niet onnodig extra voor meer Mbps, want je zal bijna nooit een verschil opmerken in de kwaliteit van je wifi.

2. Je maandelijkse dataverbruik

Welke snelheid jouw internetverbinding heeft is een goed vertrekpunt. Maar bij het vergelijken van een internetabonnement moet je ook kijken naar hoeveel gigabytes je écht nodig hebt. Breng jouw maandelijkse verbruik eens in kaart. Hoe vaak kijk je Netflix of Streamz? Wat doe je zoal op social media? Ben je een gamer of woon je samen met een gamer? Al deze dingen spelen mee een rol bij het vergelijken van een internetabonnement.

Je maandelijkse dataverbruik

Zowat alle operatoren bieden vandaag abonnementen met onbeperkt surfen aan. Dat kost je natuurlijk wel meer. Maar het is goed mogelijk dat je genoeg hebt aan een bepaald surfvolume per maand, zoals 50 GB. En zo bespaar je geld.

Stream je elke dag series in hd of 4K of download je vaak grote bestanden? Dan zal je zien dat je verbruik wat hoger ligt. Ook gamers die regelmatig hun favoriete games updaten ontdekken snel dat die updates wel wat data verbruiken. Voor sommige zwaardere updates kan dat wel eens oplopen van 5 tot 20 GB per update! In dat geval vergelijk je beter internetabonnementen met onbeperkt surfen. Anders kan het wel eens gebeuren dat je lievelingsserie net begint te haperen, op het moment van de ontknoping.

Verbruik jij niet meer dan 50 GB per maand? Dan ben je met ons Poco-internetabonnement al vertrokken voor 23 euro per maand. Het goedkoopste internet van België! En heb je toch nood aan onbeperkt internet? Dan is er Loco, voor maar 9 euro per maand extra.

3. Het bestaan van voordelige bundels met gsm en tv

Vaak geven internetproviders korting als je meteen voor een pakket met internet, tv en bellen kiest. Afhankelijk van wat jij nodig hebt kan je zo voordeel halen uit een bepaalde combinatie. Kijk je bijvoorbeeld graag live naar populaire tv-zenders? Vergelijk dan internetabonnementen die gecombineerd kunnen worden met een digitale televisie. Moet je veel on the go bellen of browse je vooral op je smartphone wanneer je onderweg bent? Dan kan het wel eens interessant voor jou zijn om een pakket te zoeken waarin zowel je internet als mobiele telefonie inbegrepen zijn, aan een voordelig combinatietarief.

Denk dus ook hier na over jouw gewoonten. Wat is er nog belangrijk voor jou, naast thuis surfen? Veel mobiele data of belminuten? De nodige tv-zenders met een decoder? Zo kies je een abonnement waaruit je maximaal voordeel uit haalt, zonder dat je onnodig extra betaalt voor zaken die je eigenlijk niet gebruikt.

Conclusie

Waarschijnlijk hoef je veel minder te betalen dan je denkt voor een internetabonnement dat alles doet wat je verwacht! Denk dus goed na vooraleer je blindelings dat dure abonnement met 300 Mbps en onbeperkt surfen bij een nieuwe provider aanschaft. Wees kritisch over wat je echt nodig hebt en probeer je verbruik eens in kaart te brengen. Zo kies je het juiste abonnement, zonder nutteloze extra’s. En bespaar je tientallen euro’s per maand!

Met ons Trio Pack combineer je internet, tv en telefonie, voor maar 40 euro per maand.

Da’s alles wat je écht nodig hebt, via het kwalitatieve Proximus-netwerk.

Ontdek nu Scarlet Trio