Verhuizen zonder stress? Scarlet zorgt ervoor!

Het is zover: D-day is bijna aangebroken. Het ik-ga-eindelijk-uit-huis-moment nadert. Maar geef toe: het geluksgevoel wordt af en toe onderbroken door een stressmomentje. Kan je niet wachten om te verhuizen, maar stel je tegelijkertijd het inpakken of het bellen naar je elektriciteitsleverancier uit? Geen paniek! Scarlet to the rescue. Met onze praktische tips loopt je verhuis straks op rolletjes.

Maak een checklist

Panische angst om iets te vergeten? Noteer alles waaraan je zeker moet denken in een notitieboekje of sla het op in je smartphone. Zo kan je makkelijk en heel snel nakijken wat er nog gedaan moet worden. Je kan zelfs je lijstje indelen in categorieën: “dag van de verhuis”, “abonnementen”, “oude woonst”, “nieuwe woonst”, etc. Bovendien geeft zo’n taak van je lijstje schrappen enorm veel voldoening.

Verkoop je spullen online of organiseer een garageverkoop

Verkoop je spullen online of organiseer een garageverkoop

Verhuizen, da’s de ideale gelegenheid om te ontspullen. Heb je kleren, boeken, Servies, juwelen of meubels die niet meeverhuizen naar je nieuwe woning en zijn ze nog in goede staat? Geef ze nog een tweede kans en organiseer een leuke garageverkoop of verkoop ze online op platformen zoals Marketplace, Vinted of Tweedehands.be. Dat extra zakcentje komt altijd goed van pas!

Parkeerproblemen? Reserveer je plekje!

Tijdens een verhuis telt elk seconde én elke meter. Zorg dus dat je niet moet zeulen met je meubels en verhuisdozen tot twee straten verder van je woning. Hoe zorg je daarvoor? Contacteer je gemeente of stad en reserveer een grote parkeerplek recht voor je oude woonst. En doe hetzelfde voor je nieuwe thuis! Extra tip: Als je een verhuiswagen wilt huren, doe dat dan zeker ruim op voorhand!

Verhuizen op een weekdag: goedkoper én rustiger

Verhuizen in het weekend is misschien het meest vanzelfsprekend, je verhuis organiseren door de week is beter voor je portemonnee en voor je stressniveau. Probeer daarom twee à drie dagen verlof te nemen en je verhuis door de week te plannen. Het zal minder druk zijn in het verkeer waardoor je rit iets minder lang duurt en rustiger verloopt. En als je een professionele verhuisfirma inhuurt, kost dat je 30 tot 40 % minder door de week. Handig dus om geld én tijd te winnen. Bovendien heb je dan in het weekend alle tijd van de wereld om je in te nestelen in je nieuwe thuis.

Zeg je abonnementen op of laat ze wijzigen

Zeg je abonnementen op of laat ze wijzigen

Wie denkt aan verhuizen, denkt automatisch aan een nieuw adres. Als je je internet- en energieleverancier, maar ook je abonnement op De Morgen of de Flair wilt behouden, is het belangrijk om je nieuwe adres tijdig door te geven. Wil je dat ene abonnement toch opzeggen? Laat dit dan ook zo snel mogelijk weten zodat je geen verdere onnodige uitgaven doet.

Zorg dat je thuiskomt in een huis mét internet

Je internetleverancier kan al van dag één zorgen voor internet in huis, zelfs als je van leverancier veranderd bent. EasySwitch van Scarlet kan daar bijvoorbeeld voor zorgen: we zeggen zelf je contract bij je vorige provider op. Jij hoeft helemaal niks doen! Daarna installeren we je product op de uitgekozen datum en het aangegeven adres. Dan kan je er direct van genieten! Heb je trouwens al eens een kijkje genomen naar onze packs Loco en Trio?

Verhuizen 2.0: Deze apps kunnen je misschien helpen…

Vandaag bestaat er een app voor letterlijk alles. Dus ook voor je verhuis! En er is genoeg keuze: Pak je spullen in met Make Your Box, plan je dag met Moving Planner of zoek naar een goedkopere leverancier met Lismutt. En als je toch bezig bent: Gebruik de alombekende apps om eten en drinken te bestellen, je verhuisdag in schoonheid af te sluiten en alle helpende handjes te bedanken.

Gepubliceerd op 09/09/2020