Zijn online restaurantreviews wel betrouwbaar?

Op restaurant gaan, wij Belgen doen niets liever ! Maar kiezen tussen al die verschillende keukens en smaken? Dat gaat ons soms minder goed af. Daarom hebben de meesten onder ons de reflex om eerst wat research te doen online. Maar kunnen we al die reviews wel vertrouwen? We besparen je graag een indigestie en maken je wegwijs.

Wanneer we een keuze moeten maken, is andermans ervaring vaak doorslaggevend. En wanneer je broer of besten vriend(in) je niet kan helpen, dan zijn er nog altijd de online reviews. Een goudmijn aan informatie, maar geloof niet zomaar élke positieve review. Kritisch zijn en je gezond verstand gebruiken, blijft de boodschap.

Zie je alleen maar positieve reviews?

Zie je alleen maar positieve reviews?

Als je het over eten hebt, is evenwicht belangrijk. Hetzelfde geldt voor reviews. Zie je alleen positieve beoordelingen, hoewel de algemene rating van het restaurant niet top is? Vervolg je research door verder naar beneden te scrollen, of andere websites te raadplegen. Slechte reviews worden vaak onderaan de lijst verstopt.

Van wanneer dateren de laatste reviews?

Van wanneer dateren de laatste reviews?

Recente beoordelingen zijn even belangrijk als verse ingrediënten. Zijn de beste reviews al van een tijdje geleden? Probeer ze te vergelijken met de meest recente kritieken. Want restaurantpersoneel kent doorgaans veel verloop doorheen de jaren, wat een groot effect kan hebben op de kwaliteit van de service en de keuken. Zijn de lovende kritieken nog steeds relevant? Ga ervoor! Scoort het etablissement almaar minder goed? Dan zet je je zoektocht maar beter verder !

… Reageert de restaurantmanager op beoordelingen?

Reageert de restaurantmanager op beoordelingen?

Wat klanten denken, is ontzettend belangrijk voor restauranthouders. Er zijn er dus heel wat die geregeld de reviews checken en zelfs de tijd nemen om te antwoorden. Ook dat kan je helpen om de knoop door te hakken. Zijn de antwoorden weloverwogen en beleefd? Of vallen ze zwaar op de maag? Opgelet: het zou wel eens kunnen dat ook de keuken moeilijk te verteren is …

Staat er nuttige informatie in de beoordelingen?

Blijkbaar vond ‘PaulM82’ het eten bij La Bella Casa “Super!”, einde citaat. Op zich goed nieuws, maar het brengt je niet veel verder. Wat jij wil weten: is het restaurant gezellig om te zitten? Gebruikt de kok lokale producten? Kun je er terecht met je glutenallergie? Allemaal info die eraan bijdraagt dat jij een leuke avond beleeft. Eentje die je nog weleens wilt overdoen …

Twijfel je nog?

Bel het restaurant op en stel de manager je vragen. Verloopt het gesprek vlot? Dan wellicht de maaltijd ook.

Laatste tip: vergeet achteraf geen review te schrijven! ;)

Gepubliceerd op 12/07/2020