Kan ik bellen vanuit het buitenland (roaming)?

Roaming is standaard geactiveerd.

In een aantal landen, waaronder Amerika, wordt een andere frequentie gebruikt om te bellen dan in België. Je kan enkel mobiel bellen als je toestel geschikt is voor die frequentie (triband). Vergeet de landcode niet als je belt vanuit het buitenland (voor België is dit +32). Als je België verlaat, wordt je voicemail automatisch afgezet om te voorkomen dat je onnodige en onverwachte kosten moet betalen voor elke gemiste oproep. In het instellingsmenu van je gsm kan je je voicemail eventueel zelf activeren in het buitenland.

Indien je problemen ondervindt met inkomende of uitgaande oproepen in het buitenland, dan is het raadzaam om het gsm-toestel eens uit en aan te zetten. Indien je daarna nog problemen ondervindt, dan selecteer je best manueel een netwerk (provider). Consulteer de handleiding, verkoper of fabrikant van je gsm toestel om na te gaan hoe je manueel een netwerk (provider) kan kiezen. Test de verschillende netwerken (providers) eens uit door deze manueel te selecteren.