Hoe kan ik het beeldformaat van mijn TV toestel wijzigen?

Het beeld kan vervormd weergegeven worden afhankelijk van het gebruikte TV toestel. Zo kan een zender weergegeven worden in 16:9 formaat (groot bioscoopformaat) op je TV toestel of in 4:3 formaat (traditioneel televisieformaat). Met verticale en horizontale zwarte banden kan je het formaat van je televisiebeeld aanpassen aan dat van je TV toestel.

Beeld in de hoogte uitgerokken?

Dat komt doordat deze zender in 16:9 uitzendt en je scherm in 4:3 is.

Met horizontale zwarte banden lijkt je 4:3-scherm op een 16:3-scherm en is het beeld niet vervormd.

Beeld in de breedte uitgerokken?

Dat komt doordat deze zender in 4:3 uitzendt en je scherm in 16:9 is.

Met verticale zwarte banden lijkt je 16:9-scherm op een 4:3-scherm en is het beeld niet vervormd.

Om het beeldformaat te wijzigen ga je als volgt te werk:

• Druk op de Menu toets en selecteer mijn account > instellingen > beeldinstellingen > beeldformaat.
  • Selecteer het gewenste beeldformaat (16:9 of 4:3).
  • Kies bevestigen.