Hoe schakel ik de optie ‘een kopie van de berichten op de server achterlaten’ uit?

Wanneer je e-mailberichten via je persoonlijke e-mailprogramma ophaalt, worden deze niet meer bijgehouden op onze e-mailservers, tenzij je in je e-mailprogramma de optie Een kopie van de berichten op de server achterlaten hebt geactiveerd.

Om te vermijden dat je e-mailbox snel het maximale volume bereikt, schakel je deze optie beter uit. Je kan geen e-mails meer ontvangen indien je mailbox het maximale volume bereikt heeft. Indien je deze optie toch wenst te activeren, is het aan te raden van de berichten niet langer dan een tweetal dagen te bewaren.

Om deze optie uit te schakelen in de meest gebruikte e-mailprogramma's:

Met Windows Mail, Outlook Express & Incredimail:

  • Klik op Extra (Tools) en selecteer Accountinstellingen (Accounts).
  • Selecteer de e-mailaccount die je wenst te wijzigen en klik op de knop Eigenschappen (Properties).
  • Vervolgens ga je naar het tabblad Geavanceerd (Advanced).
  • Vink het selectievakje Een kopie van de berichten achterlaten op de server (Leave a copy of messages on server) uit en klik op OK.

Apple Mail:

  • In het Mail menu selecteer je Voorkeuren (Preferences) en vervolgens Accounts.
  • Selecteer de e-mailaccount die je wenst te wijzigen.
  • Vervolgens ga je naar het tabblad Geavanceerd (Advanced).
  • Vink het selectievakje Verwijder bericht van server na ophalen (Remove message from server) aan en selecteer Onmiddellijk (Immediately).
  • Bewaar de wijzigingen.

Mozilla Thunderbird:

  • Klik op Extra (Tools) en selecteer Accountinstellingen (Accounts).
  • Selecteer de e-mailaccount die je wenst te wijzigen en selecteer Serverinstellingen (Server settings).
  • Vink het selectievakje Berichten op server laten (Leave messages on server) uit en klik op OK.