Mijn draadloze verbinding (WiFi) is traag of valt weg. Hoe kan ik dit oplossen?

Opgelet! Sinds 15 september 2016 wordt er een snelheidsbeperking aan 3 Mbps ingevoerd wanneer je het maandelijks downloadvolume van 500 GB overschrijdt. Meer informatie vind je hier.

Controleer of er geen storende elementen zijn in de buurt van je modem:

• Plaats de modem niet in een kast of in de nabijheid van grote metalen voorwerpen of dikke muren (vooral met gewapend beton). Om het centrale bereik van je WiFi signaal te vergroten, kan je de modem wat hoger plaatsen. Zorg dat de modem vrij staat voor een optimale signaalsterkte.
  • Plaats elektrische apparatuur zo ver mogelijk uit de buurt van je modem (vb. dect-telefoons, babyfoons, magnetrons, hallogeenlampen…).

Test het WiFi signaal in de buurt van je modem:

• Test het WiFi signaal in de buurt van je modem. Indien het signaal in de buurt van je modem goed is, dan is het zwakke WiFi signaal waarschijnlijk te wijten aan structurele elementen in je woning (vb. dikke muren uit gewapend beton). Kijk dan hieronder eens bij alternatieve oplossingen.

Test eens een ander WiFi kanaal:

• Indien de signaalsterkte in de buurt van je modem zwak is, stel dan eens een ander WiFi kanaal in. Naburige netwerken kunnen invloed hebben op de signaalsterkte van je WiFi signaal en dit verstoren wanneer ze signaal uitzenden op hetzelfde kanaal. Meer informatie hierover vind je in het artikel Hoe wijzig ik mijn WiFi kanaal?

Alternatieve oplossingen:

• Plaats de computer dichter bij de modem.
  • Wanneer je meerdere verdiepen moet overbruggen of wanneer de afstand zeer groot is, kan een WiFi versterker oplossingen bieden. Wi-Fi versterkers kan je aankopen in elektronica winkels. Deze zijn doorgaans eenvoudig zelf te installeren. Plaats deze ergens in het midden tussen de modem en computer om de afstand te overbruggen.