Hoe stel ik de draadloze verbinding (WiFi) in op mijn spelconsole (Playstation, Xbox, Nintendo)?

Controleer in de handleiding van de fabrikant of je spelconsole wel degelijk uitgerust is om een WiFi verbinding te maken. Indien dit niet het geval is, kan je nog steeds de spelconsole via een ethernet (RJ45) kabel verbinden met de gele LAN1 of LAN2 poort van je modem.

Om een WiFi verbinding te maken, moet je de naam (SSID) en het wachtwoord (Passphrase) van je WiFi verbinding kennen. Meer informatie hierover vind je in het artikel Waar vind ik het wachtwoord van mijn draadloze verbinding (WiFi)?

Vervolgens dien je de instellingen op je spelconsole in te geven. Meer informatie hierover vind je op de website van de fabrikant:

Playstation: http://nl.playstation.com/support/

Xbox: http://support.xbox.com/nl-NL/?xr=shellnav

Nintendo: http://www.nintendo.be/