Windows 7

Vind je WiFi icoon rechtsonder op de Windows taak balk. Dubbelklik op dit icoon.

Selecteer je WiFi netwerk uit de lijst en vink de optie Automatisch verbinding maken aan.

Klik vervolgens op Verbinding maken.

Je WiFi netwerk is het SSID dat je hebt ingesteld in je modem, vb. Scarlet, WiFi-2.4-49BF, B-Box 2-c906, Sagem-8728, ... Indien je het SSID nooit gewijzigd hebt, vind je dit terug op de sticker aan de onderzijde van je modem.

Indien je  modem beveiligd werd, zal Windows 7 een venster openen waarin je de Netwerkbeveiligingssleutel dient in te geven. Geef hier het wachtwoord (Passphrase) in dat je hebt ingesteld in je modem. Sommige modems geven het Wi-Fi wachtwoord weer op de sticker aan de onderzijde van de modem ('passphrase' of 'Wireless Key').

Klik vervolgens op OK.